Üvegeink

Nyílászáród vásárlásakor mindenképpen informálódj a mai modern hőszigetelő üvegek széles tárházáról!
A jó minőségű hőszigetelt üveg legfőbb jellemzője az, hogy a gyártási technológiák fejlődésével kettő vagy három rétegű ablaküveg készül, amely azonban mégis egy építőelemet jelent (hőszigetelő üveg).
Az elmúlt évtizedben – mint sok más iparágban – az építőiparban is jelentős technológiai fejlődés zajlott le. Ehhez a döntéshez nyújtunk egy kis segítséget neked a következő lényegre törő információkkal!
Az életminőséggel szembeni várakozások sok esetben új építőipari anyagok megjelenését hozták magukkal, ezzel együtt a hagyományosnak mondható anyagok körében is megújulás figyelhető meg.
Ennek az úgynevezett hőszigetelő üvegszerkezetnek mérhető fizikai jellemzői vannak. A legfontosabb ilyen jellemző az “U” érték (korábban “K” érték), amely az üvegfelületen vagy az ablakszerkezeten jelentkező hőveszteséget mutatja. Ha ez az adat U érték szerint 1,1 W/m2K (legtöbb esetben Ug=1.0 ként említik), az azt jelenti, hogy jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező üveget választottunk, hiszen a hőveszteség mértéke 10 Kelvin fok benti-kinti hőmérséklet különbség esetén sem haladja meg az 1,2 Wattot négyzetméterenként.
Nyílászáróinkat az alábbi hőszigetelt üvegekkel tudjuk szerelni rendszerenként:
VEKA 70 AD és VEKA 82 MD esetén
Kétrétegű argon gázzal töltött, lágyfém-bevonatos fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek :
4-16-4 Low-E Plusz Argon aluminium távtartóval (Ug=1,1 ill. 1,0 W/m2K )
4-16-4 Low-E Plusz Argon műanyag távtartóval (Ug=0,9 W/m2K )

 

hoszigeteloKétrétegű hőszigetelő szerkezetek: Technikailag ez úgy érhető el, hogy a lakótér felőli üvegtábla külső oldalát úgynevezett lágyfém-bevonattal (Low-E réteggel) látják el, és a köztes teret argongázzal töltik fel.

Három rétegű hőszigetelő szerkezetek:
Az energiatakarékos épületek létrehozása korunk építészetének talán legnagyobb kihívása. A hőszigetelés terén – a nálunk ma egyre inkább elterjedt – háromrétegű üvegszerkezetek jelentik a csúcstechnológiát. Hőáteresztő tulajdonságuk akár a kétrétegű üvegek felére is csökkenthetők oly módon, hogy az üvegszerkezet első és harmadik üvegtáblája Low-E bevonattal rendelkező üvegből készül. Igény szerint kripton, illetve argongázzal is feltölthetők.

Mivel a nyílászáró legnagyobb felületét általában az üveg teszi ki, a szerkezet teljes hőátbocsátási tényezőjét nagy mértékben befolyásolja az, hogy 2 rétegű vagy 3 rétegű üvegezést alkalmazunk!

Comments are closed.